• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao is druk bezig zich voor te bereiden op een dengue uitbraak, zegt gedeputeerde Humphrey Davelaar van Volksgezondheid. In het Caribische gebied is er nu een explosie van de ziekte. Op ons eiland hebben de met dengue besmette tijgermuggen nog niet toegeslagen.

In het Caribische gebied liggen de ziekenhuizen vol met denguepatiënten. In Trinidad zijn haast geen ziekenhuisbedden meer te krijgen. Dit jaar zijn al bijna 17.000 mensen besmet geraakt met het denguevirus. Het hoogste aantal in jaren.

Oorzaak
Het regenseizoen is dit jaar vroeger begonnen dan normaal. Daardoor zijn er veel nieuwe tijgermuggen bijgekomen en blijven ze zich vermenigvuldigen.

Ziektebeeld
Als je besmet bent met dengue kun je last hebben van koortsaanvallen, hoofdpijn en pijn in je spieren. Dengue is niet te behandelen en moet vanzelf overgaan. De GGD op Curaçao waarschuwt om geen stilstaand water rond het huis te houden. Volgens George Cecil van de GGD zijn ze bezig met het opzetten van een plan. “Het is mogelijk dat we weer bestrijdingsmiddelen gaan uitdelen. Zodra alles duidelijk is, communiceren we dat.”

2 reacties op “Curaçao bereidt zich voor op dengue”

  1. Grappig, ik heb al twee keer een brief gestuurd naar de GGD met het bericht dat de rooi achter mijn huis vol zit en een haard van muggen is en het verzoek de rooi op te ruimen. Wat denk je? Na 3 maanden nog steeds geen reactie…

  2. ik heb er nu al jeuk van