• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vijfsterrenkliniek voor verslaafdenCURAÇAO – De Amsterdamse Jellinekkliniek opent in 2009 een afdeling op Curaçao. Het instituut voor verslavingszorg is hiervoor een samenwerking aangegaan met Kurá Hulanda Lodge op Westpunt.

Een vijfsterrenresort waar rijke verslaafden in alle luxe en met alle privacy kunnen afkicken. Directeur Christian Krappel hoopt in oktober 2009 te beginnen met de kliniek. “Het idee is dat iedereen hulp krijgt voor verslavingsproblemen of psychische klachten.” De behandeling moet door de klanten zelf worden betaald. Daarvoor krijgen ze een een persoonlijkgerichte behandeling. De belangrijkste reden om op Curaçao met deze aanpak te beginnen is de band met Nederland. “De samenwerking met Nederland, de Nederlandse taal en een goede medische infrastructuur en het eiland is goed te bereiken uit Nederland.”

De behandeling op Curaçao kost 20.000 euro per maand. Volgens Krappel is dat niet abnormaal veel. “Ook als je arm bent, krijg je uitstekende zorg. Het verschil zit in het serviceniveau van het verblijf.” Daarmee doelt de directeur op grotere kamers, meer keuze aan eten en het ontbreken van wachtlijsten.

PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester is bang dat de nieuwe vestiging van Jellinek personeel uit Nederland zal aantrekken. “Er is in Nederland een groot tekort aan verslavingszorgartsen en aan personeel in de geestelijke gezondheidszorg. Als die op Curaçao gaan werken blijft er niks over voor de basiszorg.”

Het Kamerlid heeft hierover vragen gesteld aan minister Ab Klink van Volksgezondheid. Bouwmeester juicht het initiatief toe als er op Curaçao lokaal personeel wordt aangetrokken. “Dan is het goed voor de werkgelegenheid op Curaçao. Maar er is een risico dat Jellinek Nederlands personeel meeneemt.”

Bron: Radio Nederland Wereldomroep

www.versgeperst.com