• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Nederland wil goede buren zijn met Venezuela en heeft geen behoefte om te communiceren via klachten. ‘‘De integriteit van het Koninkrijk staat voor ons voorop”, liet de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Maxime Verhagen weten tijdens de persconferentie op Curaçao.

Volgens Verhagen heeft Nederland het luchtruim van Venezuela niet geschonden. De helikopter van de marine was bezig met haar werk en kwam niet eens in de buurt van Venezuela. “Ik heb de kaarten en het vluchtschema bekeken en het vliegtuig was in internationaal luchtruim. Goede buren praten met elkaar, dus ik heb graag overleg met Venezuela. Ik zal ze dan de feiten voorleggen.” Ook Venezuela heeft volgens de minister baat bij het werk van de marine. Bij drugsvangsten en het redden van boten. “Ze moeten hun werk kunnen doen” vervolgt Verhagen. “Daarbij hoort het naar beneden duiken met helikopters, dat is niet om de radar te ontwijken zoals Venezuela zegt.”

Overleg
Eind maart liet Verhagen nog weten dat er vaak is geprobeerd om Chávez te spreken te krijgen, maar zonder succes. Nu liet de minister weten dat er dit jaar wel diplomatiek overleg is geweest met Venezuela. Hij liet ook weten dat de Forward Operating Locations (FOL’s) nog vijf jaar blijven bestaan.  De Amerikaanse luchtmacht op Curaçao helpt met het bestrijden van drugshandel in het Caribisch gebied. President Chávez heeft al eerder laten weten niet zo blij te zijn met Amerikanen op zo’n korte afstand van Venezuela.


www.versgeperst.com