• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  De rellen op het Wilhelminaplein staan nog vers in het geheugen van vele bezoekers. De schuldvraag blijft over. “De militairen hebben zich verweerd en daarna volgde een korte vechtpartij”, zegt marinewoordvoerder Vanessa Strijbosch.

Volgens defensie zijn de mannen geprovoceerd waarna zij zich moesten verdedigen. “De mannen hadden zich verzameld bij het plein en stonden op het punt om terug te gaan naar Marinebasis Parera”, vertelt Strijbosch. “Daar werden ze opgewacht door een grote groep mensen die hen en andere supporters provoceerden door het gooien van voorwerpen. Daarna hebben de militairen zich verweerd”, vervolgt de Luitenant.

Onderzoek
De Koninklijke Marechaussee, die belast is met onderzoek naar strafbaar gedrag van militairen, is op het plein geweest. Zij vinden het niet nodig om strafrechtelijk onderzoek te doen. De Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied wacht het onderzoek van de politie af. Wat er gaat gebeuren als de militairen schuldig blijken te zijn, wil defensie nog niet zeggen.

11 reacties op “‘Het was zelfverdediging’”

 1. Hey lulletjes, het was LANDMACHT. Geen mariniers.

 2. even voor de goede orde…. het is de laatste tijd de landmacht die denkt dat het eiland van hun is…… ze zoeken en maken overal ruzie!!

 3. Ik baal verschrikkelijk van de houding van de marine. Hand boven het hoofd houden terwijl het toch wel voor iedereen met ogen in zijn hoofd duidelijk was dat die marinier die jongen in de rug aanviel. Lafaard, en dat soort mensen moet ons verdedigen ?? Schandalig gewoon. Het moet gewoon verboden worden dat die gasten in het openbaar drinken en dronken worden. Ze moeten zich bewust zijn dat ze een voorbeeld functie hebben. Ik veroordeel de jongens echt niet allemaal, maar dit voorval was echt belachelijk. De jongen met de vlag was de hele dag al beetje gekheid aan het maken. Dus helemaal niet uitdagen. En door die mariniers liep het helemaal uit de hand. De antilianen die mee gingen knokken pikten het niet dat die jongen in elkaar geslagen werd, en terecht. Want het was regelrechte frustratie en dronkenschap.
  Mariniersleiding : neem je verantwoordelijkheid en doe hier iets aan, en zorg ervoor dat jullie naam op het eiland gezuiverd wordt !!!

 4. Bon dia BS en Bert de Oranjefan!

  Met veel belangstelling heb ik jullie ooggetuigenverslagen gelezen. Kan ik jullie telefonisch bereiken? Zo ja, zouden jullie me dan zo snel mogelijk jullie nummer kunnen mailen? Ik ben bezig met een artikel over het incident voor onze krant van morgen. Heb de Defensie-kant van het verhaal al, nu de andere kant / die van Kevin. Enig idee hoe ik Kevin kan bereiken? heb al bericht gestuurd via facebook maar wil hem graag spreken…

  Alvast bedankt!

  Caspar Naber
  Nieuwsdienst Algemeen Dagblad (AD)
  Rotterdam
  +31-646124087

 5. Natuurlijk zijn het weer die militairen die ons ‘ makamba’s’ op het eiland een zeer slechte naam geven. En wat schaam ik me voor die lui!! En natuurlijk wordt het weer zelfverdediging genoemd! Ach gut, die arme jongens krijgen het toch steeds maar weer zwaar te verduren he. Je zit hier op kosten van de nederlandse belastingbetaler mooi weer te spelen, een kast van een huis, een toeslag als je blauwe scheten laat, salarisje voor het vrouwtje en nog weten ze het te verzieken. Blij dat ze hier maar 3 jaar zitten, helaas is er op dit moment weer redelijk veel import. Jammer!!!!!

 6. Blijkt eens te meer hoe ONSPORTIEF hollanders zijn.
  Typisch…en dan maar de schuld aan een ander geven.

 7. @ Geen Bert maar echte Oranjefan
  Dus onder het mom van ‘Ik ben een echte fan’ mag je gewoon iemand aanvallen die zijn blijdschap aan het uiten is? En dat nota bene niet voor de neus van diegene die de aanval begon, maar voor een tv camera. Lekker figuur ben jij als je je zo snel laat kennen.
  Die eikel die hem aanviel kwam van veraf aanlopen.

 8. beste Bert, wat loop je nou te huilen. Als je verliest dan baal je. Als je dan bewust wordt uitgedaagd dan kan je de bal verwachten . Marinier, militair Maakt niet uit. Ga ‘s snel in de spiegel kijken naar hoe jij zou gereageerd hebben. Enorme moraalridder die je bent.

 9. @ekid Zeikerd, je weet wat er bedoeld wordt.

  En Bert heeft gelijk. Er stond gewoon iemand te juichen omdat Spanje had gewonnen en één van die militairen viel hem vervolgens aan. De jongens waarmee hij daar was probeerden hem nog tegen te houden.
  Deze jongens waren al vroeg in de ochtend aanwezig en hebben, zoals eerder werd verklaard, meer dan genoeg gedronken. De sfeer zat er voor de wedstrijd uiterst goed in, met veel gezang op Oranjenummers. Het blijft triest dat je niet tegen je verlies kunt, en het dan op deze manier moet uiten.

  Het schijnt vaker te gebeuren dat militairen of mariniers hier zorgen voor opstootjes. Het word tijd dat hier eens strenger tegen opgetreden gaat worden!

 10. @Bert waarschijnlijk bedoel je militairen, er zijn nog maar zeer weinig mariniers op het eiland.

 11. Het was geen zelfverdediging. Een marinier viel Kevin Jesurun aan. Hierdoor ontstond er een opstootje waar een andere Antilaan een einde aan wilde maken. Dit viel echter bij andere mariniers slecht die vervolgens die andere antiliaan aanvielen. Waardoor het een ordinaire vechtpartij werd tussen de mariniers en de Antilianen. Ik heb het met eigen ogen gezien, erg jammer dat de marine het weer afdoet als zelf verdediging.
  Als je niet tegen drank kan moet je het ook niet drinken deze mariniers zijn een schande voor de goed gemanierde Nederlander en de onschuldige mariniers.