• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PolitieautoCURAÇAO – De politie op Curaçao, Bonaire en Aruba heeft deze week effectief opgetreden. In totaal werden dertien verdachten aangehouden in een zaak van mensenhandel en -smokkel. Dat heeft de Curaçaose politie maandag bekendgemaakt.

De politie is naar eigen zeggen al langer bezig met deze zaak. Enige tijd geleden hielden zij al twee personen aan met valse sedula’s. Deze geboren Chinezen spraken geen enkel woord Papiaments. Bovendien was de naam op de sedula anders dan de naam in het paspoort. Voor de politie reden om de zaak verder te onderzoeken. Op 20 juni werden al vier illegalen aangehouden in verband met deze zaak.

Half miljoen
Uiteindelijk zijn zes personen aangehouden op verdenking van mensensmokkel en het vervalsen van officiële papieren. Bij de aanhoudingen zijn verschillende documenten, computers, paspoorten, papieren en kogels in beslag genomen. De politie nam daarnaast een half miljoen gulden in beslag. De illegalen waren werkzaam in toko’s, horecagelegenheden en winkels op de ABC-eilanden.

Internationale connecties
Vanwege overtreding van de migratieregels zijn verder zeven geboren Chinezen aangehouden: vier op Curaçao en drie op Bonaire. Woordvoerder Reginald Huggins stelt dat één van de gearresteerden een kopstuk is van de smokkelaarsbende die op Curaçao en Bonaire actief is. Dit netwerk van mensenhandel zou opereren vanuit Hong Kong, via Amsterdam naar de ABC-eilanden.

www.versgeperst.com