• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BrugCURAÇAO – De pondjesbrug zal vandaag vanwege onderhoud enkele uren open staan. Het wiel van het karretje, waarop de brug opendraait, aan de kant van Otrobanda moet gemaakt worden. Daarnaast wordt er ook een beschermlaag aangebracht op één van de pontons.

“De reparatie vandaag is niet omdat er iets stuk is. Wel om dit te voorkomen”, vertelt meneer Koots, supervisor onderhoud pondjesburg. “De brug gaat even goed open als normaal. Toch zag ik dat het wiel niet goed draaide.” Nu de brug openstaat, wordt er meteen een van de veertien pontons in de wax gezet. “Op de brug zijn twee monteurs van Ship Maintenance aan het werk. Zij zetten één ponton, waar de brug op drijft, in een soort wax. Dit is ter bescherming, maar bijna nooit nodig”, legt Koots uit. “Daarom kon het nu mooi gecombineerd worden met het versterken van het wiel.”

Ferry’s
Wanneer de brug openstaat, varen er twee ferry’s varen van Punda naar Otrobanda en terug. “Wanneer de brug langer dicht is, zoals vandaag, kun je extra drukte verwachten. Het is daarom een voordeel dat het regent vandaag, mensen gaan niet echt de stad in,” aldus Koots. Voorbijgangers vragen hem continu wat er aan de hand is en hoe lang de brug open blijft staan. “Ik hoop dat we vóór twee uur klaar zijn” is het antwoord van Koots. “Zodra de monteur klaar is, gaat de brug weer open”, vertelt ook ferry medewerker Fob zijn passagiers.  

www.versgeperst.com