• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Afval op straat dumpen: je neemt een groot risico. De kans zit er namelijk in dat de milieupolitie je op heterdaad betrapt. Vanaf vandaag rijden er twee nieuwe patrouillewagens rond, volgende maand komen er nog drie bij.

”In 2007 zijn we begonnen met het opleiden van milieupolitie. Zeven verse agenten kunnen nu met de nieuwe wagens de straat op. Zij gaan een oogje in het zeil houden en milieu overtreders straffen”, vertelt meneer Theodor, woordvoerder van minister Humphry Davelaar. “De vervuiling op het eiland willen we al langere tijd aanpakken. Het enige dat nog ontbrak waren de tools zoals goede dienstauto’s.” Vandaag heeft de milieupolitie de twee nieuwe dienstauto’s ontvangen. Begin november worden er nog drie auto’s verwacht.

Route
“Waar de auto’s gaan rijden wordt op dit moment bedacht. Samen met Servisio di Kontrol i Siguridat (SKS) en de politie kijken we op welke wegen bewaking nodig is”, legt Theodor uit. “Mensen die illegaal afval dumpen, willen we eigenlijk op heterdaad kunnen betrappen.” Het verwerken van gegevens moet volgens minister Davelaar ook sneller bij de milieupolitie.

Sneller
“Tot nu toe waren er twee agenten op pad. Zij moesten na iedere boete een proces-verbaal uittypen op kantoor”, legt Theodor uit. “Nu is er een proces-verbaal in de maak dat de agenten ter plekke kunnen invullen. Naast dat er meer agenten en patrouillewagens rond gaan rijden, zal er dus ook efficiënter gewerkt worden.”

www.versgeperst.com