• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is definitief, op vrijdag 27 augustus gaan we stemmen voor een nieuwe Eilandsraad. Dat is zaterdag door de huidige raad besloten. Maar waarom moeten we nu alweer een nieuwe Eilandsraad kiezen?

Ruim een week geleden kreeg de nieuwe Staatsregeling van Curaçao onvoldoende steun in de Eilandsraad. De raad kwam slechts tot een normale meerderheid, terwijl er een tweederde meerderheid vereist was. Volgens de regels moet de raad na zo’n gebeurtenis worden ontbonden en moeten er zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen komen. Als de nieuwe Eilandsraad eenmaal is gekozen, gaan zij stemmen voor de Staatsregeling. In deze situatie is een normale meerderheid wel voldoende om de regeling er door te krijgen.

Belangrijke stem
De nieuwe Staatsregeling voor het eiland is noodzakelijk omdat Curaçao per 10 oktober 2010 net als Sint Maarten een autonoom land binnen het Koninkrijk wil worden. Bereid je stemkeuze straks in augustus dus goed voor, want jouw stem heeft uiteindelijk grote gevolgen voor de toekomst van ons eiland.

Referendum
Een week na de Eilandsraadverkiezingen vindt er op Bonaire een belangrijk referendum plaats. Op vrijdag 3 september brengen de Bonaireanen hun stem uit over of zij het eens of oneens zijn met de nieuwe status als bijzondere gemeente van Nederland.  

 

1 reactie op “Nieuwe verkiezingkoorts op komst”

  1. Waar kan ik een lijst vinden met de partijen om op te stemmen? En nog belangrijker waar staan de partijen voor? Ik zoek al een tijdje, maar nog niks gevonden!?