• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons eiland is kandidaat voor de Caribbean gaypride 2010. ‘‘De bewoners zullen nog moeten wennen maar door zichtbaar te worden, kun je vooroordelen weghalen”, vertelt Mario Kleinmoedig van homobeweging FOKO.

Het feest zal duizenden bezoekers trekken en staat gepland voor mei volgend jaar.”Curaçao staat wel bekend als een gayvriendelijk eiland. In Jamaica zou je zo’n pride niet kunnen houden”, vervolgt Kleinmoedig. Andere kandidaatlanden zijn Puerto Rico en Santo Domingo. In 2010 is Curaçao nog gekozen als beste ‘breakout’ locatie tijdens de ‘TripOut Gay Travel Awards’. Een geschikte plek dus voor een pride, zo meent Kleinmoedig.

Homobeweging
Op het eiland bestaan volgens Kleinmoedig nog wel wat vooroordelen. De pride zou kunnen helpen bij het uit de taboesfeer halen van homosekusualieit. “Om discriminatie te voorkomen, hoop ik dat er op Curaçao mintens een voorlichtingsbeleid komt.” De Curaçaose homobeweging Fundashon Orguyo Kòrso (FOKO) viert dit jaar haar 15-jarig jubileum.

Roze huis
Op 4 juli opent ‘Casa Rosada’ (the pink house) haar deuren in Otrabanda aan de Charlottestraat. Het huis wordt een informatiepunt waar homo’s en hetero’s over seksualiteit kunnen praten. Ook komt er een homo-infolijn waar je anoniem vragen kunt stellen.


3 reacties op “Gaypride op Curaçao?”

 1. Super.

 2. Proficiat, een mooie doorbraak, GayPride op Curacao

  Armand Staller

  Ambassadeur – Amstelland
  Roze 50 Plus Nederland

 3. Leuk! ik ben altijd in voor een feestje,!!!!
  Voor het eiland zou het een goede aanvulling zijn op de intergratie. Nu maar hopen dat niet iedereen denkt dat alle homo’s rel-nichten zien die altijd in roze gekleed, extravagant uitdagend over straat paraderen…