• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Joran van der SlootCURAÇAO – Joran van der Sloot heeft sinds hij in de gevangenis zit al meerdere huwelijksaanzoeken van Peruaanse vrouwen gehad. De aanzoeken zijn per brief bij zijn advocaat bezorgd, stelt hij dinsdag in een interview in De Telegraaf.

Een vrouw zou zelfs zwanger van hem willen worden. Veel heeft hij hen voorlopig niet te bieden.Hij staat volgens eigen zeggen op met waterige thee en een droog broodje. ‘s Middags krijgt hij rijst met bonen. Daarnaast kan hij extra eten kopen.

Moeder niet op bezoek
Ook vertelt Joran van der Sloot aan de krant er begrip voor te hebben dat zijn moeder hem niet komt opzoeken in de zwaar bewaakte Castro Castro-gevangenis in Lima. “Ik begrijp het, ik heb haar en veel andere mensen te veel pijn gedaan. Had ik maar naar haar geluisterd.”

Eigen schuld
“Dat ik hier zit, is mijn eigen schuld”, zo zegt hij verder. “Mijn advocaat heeft me gezegd dat ik hier minstens twee jaar moet blijven. Zo lang duurt het voor het proces begint. Ik probeer er het beste te maken.”

Bekentenis in paniek afgelegd
Eerder maakte De Telegraaf al bekend dat Van der Sloot beweert dat hij alleen een bekentenisverklaring heeft getekend omdat hem was beloofd dat hij dan naar Nederland zou mogen. Hij zou de bekentenis in ‘blinde paniek’ hebben getekend.

Stilzwijgen
Van der Sloot werd maandag voor het eerst ondervraagd door een rechter in Lima, maar heeft zich daarbij gehuld in stilzwijgen. Hij wil hiermee afdwingen dat zijn bekentenis, dat hij op 30 mei de Peruaanse Stephany Flores zou hebben vermoord, wordt ingetrokken.

Geen vertraging
Justitie liet weten dat Van der Sloot met zijn stilzwijgen het proces niet vertraagt. De antwoorden op de ondervraging zijn slechts een onderdeel van alle bewijzen om de verantwoordelijkheid van Van der Sloot te bepalen, aldus justitie.

www.versgeperst.com