• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tijdens de negentien uur durende marathonzitting van de Eilandsraad over de nieuwe staatsregeling ging het er fel aan toe. Zo maakte  Anthony Godett Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels uit voor racist en verweet Norbert George de PAR van  ‘machtspolitiek’.

Door de afwijzing van de staatsregeling, komt 10-10-10 opnieuw in gevaar. Wiels zei dat Godett zijn volk heeft ‘verraden’ door voor de staatsregeling te pleiten. ‘‘Buiten staan mensen op straat te protesteren tegen uw beleid. Zij zien deze staatsregeling als een gevaar voor Curaçao. Dezelfde mensen kwamen u ondersteunen toen u de gevangenis in moest. Maar u heeft het volk verraden, u heeft het volk de rug toegekeerd. ’’ Godett stemde eerder tegen de staatsregeling. Demonstranten stonden buiten de raadszaal met trommels en toeters te demonstreren.

Discussie
Fractievoorzitter Dennis Jackson van de PAR vindt dat de oppositie geen respect heeft voor het volk door de staatsregeling af te wijzen. De keuze van het Curaçaose volk om onafhankelijk te worden, wordt zo opzij gezet stelt Jackson. Norbert George verwijt de PAR van machtspolitiek door de stemming in te gaan zonder zeker te zijn van een meerderheid. Hij denkt dat de PAR tijdens de nieuwe verkiezingen weer wil scoren met hun standpunt over de staatskundige structuur. Het belangrijkste argument voor de oppositie om de staatsregeling af te wijzen, was het ontbreken van een regeling om veroordeelde en verdachte Statenleden of ministers uit hun ambt te zetten.

www.versgeperst.com