• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

una1.jpgCURAÇAO – “De prioriteit van de UNA-studenten ligt nu bij de lessen.” Dat zegt Alex Driesprong van de UNA-studentenraad naar aanleiding van de vergadering van vanochtend.

Tijdens deze vergadering probeerden de studenten een compromis te vinden aan de hand van de voorstellen die eerder door de Raad van Toezicht en door SEF-docent Cijntje waren gedaan. “Persoonlijk vind ik dat we vandaag niet echt vooruitgang hebben geboekt,” zegt Alex. “Er wordt nu een nieuwe rector magnificus aangesteld, maar wij hebben daar waarschijnlijk geen stem geen.” Dit terwijl de studenten wel een voorkeur hebben voor deze tijdelijke invulling van de RM-functie. “We streven naar een decaan met draagvlak.” Daarom gaan de studenten door met druk uitoefenen. “Het blijft belangrijk dat op de korte termijn roosters worden ingepland, dat we weer voldoende lessen krijgen en dat we met de tentamens kunnen beginnen.”

Voorstellen
De Raad van Toezicht stelde maandagochtend voor dat Herman Behr de functie van rector magnificus vervult in afwachting van een definitieve oplossing en dat er een managementteam komt waarin twee studenten en een vertegenwoordiging van de decanen zitten. Het voorstel van Cijntje gaat uit van de aanstelling van een interim-RM tot juni volgend jaar die samenwerkt met een managementteam en de vier decanen van de UNA.

Lees meer:
De Bruijn doet stap terug
UNA-studenten geven niet op
UNA-studenten houden voet bij stuk
Opnieuw acties bij UNA
Studenten zeggen ‘ayo’ tegen rector De Bruijn
UNA valt in nieuwe crisis
UNA-studenten eisen schadevergoeding
Studentenraad: ’situatie rond UNA is onhoudbaar’
Speurneuzen aan het werk op de UNA
Commissie start onderzoek naar UNA
Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

www.versgeperst.com