• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

img_2094CURAÇAO – De aftrap van de MCB Soccer Competition Against Breast Cancer lijkt een groot succes.  Zeker 300 toeschouwers vullen de tribune van het Ergilio Hato Stadion. Curaçao speelt tegen Suriname. Alle spelers zijn gekleed in roze shirtjes.

Ieder jaar wordt er een vrouwenvoetbaltoernooi georganiseerd door de Maduro & Curiël’s Bank (MCB). Zij sponseren het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF) in hun strijd tegen kanker. Dit keer wordt het driedaagse toernooi feestelijk geopend door de bekende band Rhythm. Ondertussen beginnen de dames aan hun warming-up. Voor elk doelpunt dat de spelers tijdens het toernooi maken, krijgt het fonds 250 gulden. “We hopen natuurlijk dat de dames zoveel mogelijk scoren”, lacht vrijwilligster Ageeth Fermars.

Taboe
Bij de ingang van het stadion staat een informatiestand van de organisatie. “We geven graag zoveel mogelijk informatie aan bezoekers. Voorlichting over borstkanker is erg belangrijk, want er rust nog steeds een taboe op,” vertelt Fermars. “We delen folders uit en beantwoorden alle vragen. We doen dit met een groepje vrijwilligers. Helaas komen we nog mensen te kort. Als je interesse hebt, kun je altijd langskomen op ons kantoor.”

Betrokken
Al jarenlang sponsort de MCB het evenement van het Wilhelmina Fonds. “De MCB heeft een goede band opgebouwd met het fonds, omdat zij zichzelf er persoonlijk bij betrokken voelt. Een familielid van de eigenaar heeft namelijk in het verleden zelf ondervonden hoe het is om borstkanker te hebben”, zegt Gino Valeriaan PR manager van de bank. “Daarnaast vindt de bank het goed om het vrouwenvoetbal bekend te maken. Het bestaat pas sinds twee jaar hier op Curaçao. Toch hopen we op zo’n duizend bezoekers dit toernooi.”

Nog meer
De maand oktober staat in het teken van borstkanker. Er zijn nog meer activiteiten op komst. Tussen 12 en 16 oktober zijn de Classificatie wedstrijden voor de wereldkampioenschappen U-17.  Er is een expositie door amateurfotografen in Landhuis Zeelandia van 23 tot 25 oktober. Op 31 oktober wordt de maand afgesloten met een symposium in New Song te Muizenberg.


www.versgeperst.com