• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SchoolboekenCURAÇAO – Het Bestuurscollege kreeg donderdag bezoek van oudervereniging Rema Uní. De groep ouders wil uitsluitsel over het boekenfonds. Jammer genoeg was de geplande bijeenkomst afgelast zodat er een nieuwe afspraak moet worden gemaakt.

Ouders die problemen hebben met het betalen van het boekengeld voor hun kind(eren) komen in aanmerking voor een boekenfonds. Alleen is er nog geen duidelijkheid naar de ouders toe over de regelingen met betrekking tot dit fonds. Vandaar dat verschillende ouders Rema Uní opbellen met allerlei klachten.

Duidelijkheid creëren
“Alle schoolbesturen zijn nu bezig om duidelijke afspraken te maken over wat de verschillende mogelijkheden binnen dit fonds zijn en wat de bevoegdheden zijn van de schoolbesturen. Pas als dat helemaal is besproken en is overlegd met de overheid, kunnen alle schoolbesturen naar de ouders duidelijkheid creëren”, vertelt minister van Onderwijs, Cultuur en Sport Marilyn Alcalá Walle.

Afspraak plannen
De minister heeft donderdagochtend de geplande vergadering met Rema Uní afgezegd. “Ik had helaas geen tijd om onze maandelijkse vergadering bij te wonen vanwege de behandeling van de Staatsregeling van vanochtend. Gistermiddag had ik ook al een belangrijke vergadering. Als ik weer tijd heb, zal ik zo snel mogelijk een afspraak maken zodat ik met Rema Uní om de tafel kan gaan zitten.”

www.versgeperst.com