• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Omdat 10-10-10 in zicht is, hielden Aruba en de Nederlandse Antillen donderdag hun laatste Ministeriële Samenwerkingsraad (MSR). Tijdens deze bespreking in het Hyatt hotel maakte de Arubaanse minister-president Mike Eman bekend dat de airporttaks van Aruba naar Curaçao wordt verlaagd.

Volgens Eman komt er een werkgroep die dit op korte termijn gaat realiseren. Ook moet het makkelijker worden voor mensen uit Curaçao om een vergunning te krijgen om op Aruba te mogen werken, zoals nu omgekeerd het geval is voor Arubanen op Curaçao.

Goede relaties
Er werd gesproken over de afsluiting van de relatie tussen Aruba en de Nederlandse Antillen en de nieuwe relaties na de ontmanteling van de Antillen. Premier Emily de Jongh-Elhage benadrukte tijdens de MSR dat, ook al is er gekozen voor de ontmanteling van de Antillen, het de wens is van de bevolking dat de goede relaties tussen de eilanden en binnen het koninkrijk blijven bestaan. Ook is er afgesproken dat er wordt bekeken hoe de samenwerking tussen de Caribische partners in het koninkrijk verder kan worden verstevigd.

Afspraken gemaakt
Tijdens de MSR zijn er ook andere afspraken gemaakt. Een verzoek is ingediend om een kantoor van de Europese Gemeenschap op Aruba te plaatsen. De Antillen hebben laten weten dat zij dit plan zullen ondersteunen. Er zal verder worden gewerkt aan de samenwerking met de Capriles Kliniek en het Mgr. Verriet Insitituut. In een commissie wordt verder bekeken hoe men een verlaging van de luchthavenbelasting tussen de eilanden Curaçao, Aruba, de BES-eilanden en Sint Maarten kan realiseren.

www.versgeperst.com