• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Studenten die in Nederland wonen en nog een verzekeringsschuld hebben, gaan binnenkort door de Stichting Studie Financiering (SSC) benaderd worden. De SSC gaat proberen om betalingsregelingen af te sluiten met de studenten, zodat de schulden die openstaan bij een Nederlands verzekeringsbedrijf betaald worden.

In 2006 werd in Nederland de Zorgverzekeringswet geïntroduceerd. Dit houdt in dat alle inwoners van het land verzekerd moeten zijn. De SSC heeft daarom een collectief verzekeringspakket opgezet in samenwerking met een privé verzekeringsmaatschappij in Nederland, zodat Curaçaose studenten die in Nederland wonen ook goed verzekerd zijn.

Levenssituatie
Het probleem is echter dat de levenssituatie van sommige studenten in de loop van tijd veranderd is, waardoor de verzekeringspremie hoger is geworden. De premie verandert wanneer de student extra verzekering aanvraagt, een partner en of een kind krijgt of begint te werken. De SSC zorgt alleen voor de verzekering van de student en niet voor de verzekering van een kind of partner. De student moet zelf de verzekering van de partner of eventuele kinderen regelen.

Verzekeringsplan
Het verzekeringsbedrijf heeft SSC laten weten dat veel studenten een hogere premie moeten betalen en ook achter lopen op hun betalingen, waardoor ze uit het verzekeringsplan gehaald kunnen worden. Om dit te voorkomen, heeft SSC naar de situaties van de studenten gekeken en vastgesteld hoeveel geld nog schuldig is per student. SSC heeft daarna met het verzekeringsbedrijf afgesproken hoe de bedragen terug te betalen.

Vragen of klachten
Studenten die schulden hebben of een hogere premie moeten betalen, worden binnenkort benaderd door SSC om af te spreken hoe ze de schulden af moeten betalen. Gedeputeerde Marilyn Alcalá-Wallé verzoekt alle studenten die vragen of klachten hebben, om een email te sturen naar info@ssc.an of persoonlijk bij het kantoor van de stichting langs te gaan.

www.versgeperst.com