• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De schoonmaakactie van de Bon Futuro is op zijn eind gelopen. Na twee weken alle gevangeniscellen doorgespit te hebben, is de Bon Futuro weer ‘schoon’. Met de vondst van een groot aantal spullen die in een gevangenis niet thuishoren is de actie met succes afgerond.

De cellen van de gedetineerden zijn doorzocht op spullen zoals telefoons, gereedschappen, wapens en drugs. Vijftig medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie uit Nederland hebben samen met het personeel van Bon Futuro de actie uitgevoerd en de cellen van 545 gedetineerden geïnspecteerd.

Gevonden voorwerpen
In de cellen zijn geen vuurwapens gevonden, maar wel diverse patronen (kaliber .22 en .38 special) en een nepwapen. Ook leverde de schoonmaakactie een vondst op van ongeveer tachtig mobiele telefoons, zo’n zeventig steekwapens, dertig slagwapens, meerdere hoeveelheden drugs (cocaïne, hasj), vier portofoons, een aantal bussen pepperspray, twee paar handboeien, diverse gereedschappen, een snijbrander, gummiknuppels, een tweetal zagen en diverse messen. 

Samenwerkingsovereenkomst
In 2009 heeft staatssecretaris Bijleveld samen met de staatssecretaris van Justitie en de Antilliaanse minister van Justitie een samenwerkingsovereenkomst getekend. In deze overeenkomst staat dat zij gedurende drie jaar intensief gaan samenwerken om de veiligheid en de leefomstandigheden in de gevangenis te verbeteren en om de gevangenis aan internationale normen te laten voldoen. De grote schoonmaakactie is een onderdeel van dit bredere programma.

www.versgeperst.com