• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vlaggenCURAÇAO – Het is nu definitief. Curaçao wordt op tien oktober 2010 een nieuw land. De Nederlandse Antillen verdwijnen als land en daar komen twee landen en drie bijzondere gemeentes voor terug.

Gisteren is dat besloten in de Politieke Stuurgroep waarin Nederland, Curaçao, Sint Maarten en de Nederlandse Antillen zijn vertegenwoordigd. Daarbij was ook staatssecretaris Ank Bijleveld van Koninkrijksrelaties aanwezig. Zij feliciteerde Curaçao, maar zei ook: “Het is gek een land te feliciteren met haar opheffing.” Bijleveld stelde wel dat er nog veel werk verricht moet worden voor oktober 2010. Daarbij gaat het dan vooral om de goedkeuring van nieuwe wetten door de Tweede Kamer en het parlement van de Antillen.

Antillen
Ruim 375 jaar na het ontstaan van de Nederlandse Antillen worden ze volgend jaar dan echt opgeheven. Bonaire, Saba en Sint Eustatius worden op 10 oktober een bijzondere gemeente van Nederland. Sint Maarten en Curaçao worden zelfstandige landen binnen het Koninkrijk, zoals Aruba dat ook al is. Om de eilanden met een schone lei te laten beginnen, krijgen de eilanden 1,5 miljard euro aan schuldsanering.

Politie
Een punt waar gisteren lang over is gesproken, is de georganiseerde criminaliteit op Curaçao en Sint Maarten. Omdat de politie nog niet helemaal in staat is dit zelf te bestrijden, is besloten de samenwerking met het Recherche Samenwerkingsteam (RST) te verlengen.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties op “Curaçao op 10-10-10 een nieuw land”

 1. Ik woon 31jaar hier in Nederland,
  maar ik ben op curacao geboren mijn wortels liggen daar.
  Wat wie wat gaat doen interesseert mij niet.
  Ik blijft voor altijd ju’ di corsow.

 2. Ik ben geboren en getogen op curacao, ik woon al ruim 20 jaar in Nederland,en ik ben nog steeds jÜ di corsouw en ik hou heelveel van curacao, wat betekent 10-10-10 voor ons allemaal als jú di corsouw?. Aan de ene kant ik ben blij en andere kant ik vraag me af wat gat gebeuren en ik bedoel niet negatief,ik zelf persoonelijk wil ik terug gaan naar mij dushi corsuow één ding wil ik wel doen voor de gene die de eiland gat regeren is bidden dat God mogen ze wijsheid geven en kracht van boven