• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het spijt staatssecretaris Ank Bijleveld dat er verwarring is ontstaan over de HIV-kwestie tussen haar en minister Leeflang. Bijleveld had beweerd dat minister Leeflang Nederlandse hulp had afgewezen. Leeflang is blij dat de lucht geklaard is. “Lets move on, het blijkt een misverstand te zijn.”

Bijleveld heeft Leeflang een brief gestuurd naar aanleiding van de kamervragen van John Leerdam, die beweerde dat Bijleveld loog over de HIV-kwestie. Bijleveld zegt dat er op 2 maart een gesprek is geweest tussen de vertegenwoordiger van Nederland en ambtenaren van Leeflang. Op basis van dat gesprek zou Bijleveld hebben geconcludeerd dat Leeflang geen hulp zou willen bij het verkrijgen van goedkopere HIV-medicatie. Bijleveld zou niet op de hoogte zijn van de correspondentie waarin Leeflang een hulpverzoek deed.

Geen financiering
Over de laatste brief van Leeflang zegt Bijleveld dat ze technische bijstand niet gaat financieren. Als Leeflang kennisondersteuning wil van Nederland, moet Leeflang contact opnemen met de vertegenwoordiger van Nederland in Willemstad. “Er zijn inmiddels afspraken gemaakt”, zegt minister Leeflang.

Let’s move on
Minister Leeflang laat weten dat wat haar betreft de lucht geklaard is. “Lets move on, het blijkt een misverstand te zijn. We kunnen er lang over praten, maar het belangrijkste is dat wij nu hulp krijgen. Het was natuurlijk smeuïg voor de pers, maar als bestuurder heb je er niet veel aan.”  Volgens Leeflang kreeg de zaak een politieke lading, die ze maar liet voor wat die was. “Het staat nu in ieder geval vast dat ik de brieven heb gestuurd.”

[scribd id=32847877 key=key-1oxwv4o5muvtrcjakvde mode=list]

www.versgeperst.com