• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Joran van der SlootCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie op Aruba zal de autoriteiten in Peru verzoeken om een kopie te maken van alle gegevens op de computer van Joran van der Sloot. Deze zogenoemde forensische blauwdruk kan mogelijk nieuw licht werpen op de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway.

Het OM op Aruba sluit zich aan bij het verzoek van de Amerikaanse autoriteiten, die onderzoek doen naar de afpersing van de familie van Natalee Holloway. “Wij proberen naarstig in contact te komen met de aanklaagster in Peru”, bevestigt Taco Stein, advocaat-generaal op Aruba. “Ze heeft het druk, dus dat is nog niet gelukt. We willen samen met haar bespreken hoe we een rechtshulpverzoek het beste kunnen indienen, opdat we zo snel mogelijk over alle computergegevens beschikken.” Stein meent dat de gegevens op de computer mogelijk nieuw licht kunnen werpen op de raadselachtige verdwijning van de Amerikaanse studente.

Stephany Flores
Van der Sloot werd vorige week in Chili aangehouden op verdenking van de moord op de Peruaanse Stephany Flores. Hij heeft volgens de Peruaanse politie een volledige bekentenis afgelegd, maar zijn Nederlandse advocaat Bert de Rooij twijfelt of dat in volledige vrijheid is gedaan. Als motief voor de moord heeft Van der Sloot genoemd dat Flores op zijn laptop zou hebben gekeken en zo achter zijn ware identiteit zou zijn gekomen.

www.versgeperst.com