• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De VVD heeft een zetel voorsprong op de PvdA, dat is gebleken nadat bijna 97 procent van de stemmen zijn geteld. De VVD heeft 31 zetels en de PvdA heeft er 30.


VVD-leider Mark Rutte sprak rond half 4 ‘s nachts (Nederlandse tijd) zijn aanhang toe. Hij maakte een voorbehoud, maar stelde dat het er naar uit zag dat de VVD voor het eerst in de geschiedenis de grootste partij is geworden.”Deze uitslag schept een verplichting. Dat voelen we allemaal. We zullen serieus met de uitslag omgaan om het vertrouwen waar te maken. Ik reken op jullie steun.”

Cohen
PvdA-leider Job Cohen zei in een eerste reactie dat zijn partij verantwoordelijkheid zal nemen. Hij wil snel in gesprek met partijen ‘die dicht bij de PvdA staan’.

Glorieuze dag voor Nederland
De PVV van Geert Wilders staat op dit moment op 24 zetels. “Niemand kan meer om de PVV heen en de partij is een factor van belang geworden”, aldus de PVV leider. Hij sprak over een glorieuze dag voor heel Nederland.

Teleurstelling voor CDA
Jan Peter Balkenende is woensdag teruggetreden als leider van het CDA na de historische nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen. ”Deze uitslag noopt tot het nemen van politieke verantwoordelijkheid”, hield Balkenende zijn achterban in Den Haag voor. ”De kiezer heeft gesproken, de uitkomst is helder. De uitslag van deze verkiezingen is zeer, zeer teleurstellend. Het is een klap voor ons.”

Duidelijkheid
Mogelijk komt er pas in de loop van donderdag duidelijkheid over de vraag wie de grootste wordt, de VVD of de PvdA.

www.versgeperst.com