• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Opnieuw acties bij UNACURAÇAO – De staking van de UNA-studenten gaat maandag haar vierde dag in. Gistermiddag dwongen de stakers het geëiste onderhoud af met minister Leeflang. Dit hadden zij bereikt door onder meer het kruispunt bij Julianadorp te blokkeren. Maar het voorstel van Leeflang bleek voor de studenten onacceptabel. Reden om hun staking maandag voort te zetten.

De minister kwam gisteren met de volgende voorstellen:
1. Rector magnificus Jeanne de Bruijn zal zich tijdelijk terugtrekken. Daarvoor in de plaats zal een managementteam bestaande uit de andere decanen zich tijdelijk bezig houden met het onderwijs en de invoering van de waarheidscommissie.
 2. Later kwam een voorstel voor een tijdelijke adjunct-rector die zou bemiddelen. In dat geval zou rector De Bruijn blijven.

Volharden
Maar volgens Jhanira Anita, voorzitter van de studentenraad zijn deze voorstellen onacceptabel. “Als de decanen het voorstel niet accepteren, dan is er eigenlijk geen oplossing”, vertelt Anita tegenover het Antilliaans Dagblad. “Dit alles betekent dat de acties maandag doorgaan”.

Drie eisen
De studenten blijven zich nog altijd focussen op drie eisen.
1. Jeanne de Bruijn treedt af als rector magnificus en een interim-rector magnificus komt onder andere de vertrouwensbreuk repareren.
2. Interim-decaan Kleinmoedig legt zijn taken neer en een managementteam van de SEF (Sociaal Economische Faculteit) of een interim-decaan die draagvlak geniet bij de SEF-staf herstelt de organisatie binnen de SEF.
3. De dreigbrieven aan de diverse stafmedewerkers van de SEF worden schriftelijk ingetrokken. Zolang aan deze voorwaarden niet is voldaan, heeft verder overleg geen zin.

Onafhankelijk onderzoek
Minister Leeflang liet gisteravond weten dat het niet is gelukt om met een voorstel te komen dat de goedkeuring heeft van alle partijen. De bewindsvrouw blijft er op wijzen dat zij eerst de resultaten van de waarheidscommissie wil afwachten. De uitkomsten van dit onafhankelijke onderzoek zouden eigenlijk deze week al naar buiten komen. Wanneer de resultaten daadwerkelijk naar buiten komen is nog altijd onbekend.

Lees meer:
Opnieuw acties bij UNA
Studenten zeggen ‘ayo’ tegen rector De Bruijn
UNA valt in nieuwe crisis
UNA-studenten eisen schadevergoeding
Studentenraad: ’situatie rond UNA is onhoudbaar’
Speurneuzen aan het werk op de UNA
Commissie start onderzoek naar UNA
Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

www.versgeperst.com