• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Omayra LeeflangCURAÇAO – Binnenkort kunnen ook 60-plussers verzekerd worden bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat meldt minister Omayra Leeflang van Volksgezondheid op Facebook. Volgens de minister komt iedereen die 60 jaar is in aanmerking.

Wil je als 60-plusser in aanmerking komen voor de verzekering van de SVB dan mag je niet via een andere landsverordening of via overheidswege verzekerd zijn. Ook gezinsleden van de 60-plusser kunnen meeverzekerd worden als zij voldoen aan de wettelijke bepalingen van de Landsverordening Ziekteverzekering.

Internationale Ouderendag
Tijdens een bijeenkomst op 1 oktober bij Rust en Burg Asiento zal minister Omayra Leeflang samen met de vertegenwoordigers van de SVB meer uitleg geven over de verzekering. Op 1 oktober zal ook de Internationale Ouderendag gevierd worden tijdens de bijeenkomst. Later in oktober komt er een tweede informatiebijeenkomst in het Nederlands meldt Leeflang op Facebook.

5 reacties op “60-Plussers ook verzekerd bij SVB”

 1. IK HEB EEN BESCHIKKING MET NR AO…. , IK HEB 2 KEER EEN ATTESTATIE DE VITA NAAR DE svb GEZONDEN, 2 KEER EEN EMAIL GESTUURD.
  gEEN ENKELE REACTIE VAN HET svb

 2. correctie emailadres

 3. kunnen jullie zeggen hoe de stand van zaken is m.b.t. de mogelijkheid voor 60 plussers een ziektekostenverzekering af te sluiten bij de SVB.( danwel mij doorverwijzen naar verdere informatie hierover) Op internet kan ik er niets over vinden.
  bij voorbaat hartelijk dank !

 4. Eind oktober 2009 ga ik langs bij de SVB om mij per half december als 65plusser te verzekeren. Dat ging vlot. Daarna hoorde ik niets en besloot eind januari eens lang te gaan om te horen hoe het er mee stond. Ik kreeg onmiddellijk mijn SVB-kaartje overhandigd en was vanaf dat moment verzekerd. Maar het proces stokte opnieuw, de polisvoorwaarden waren niet te vinden en om de premie die betaald moest worden moest ik specifiek vragen. Waarom ligt dat gewoon niet klaar en waarom laat de SVB aan iedereen die zich heeft opgegeven niet weten hoe de gang van zaken is? Het lijkt alsof iedereen die daar werkt nog moe is van het vorige karnaval. Ook de kerstversiering van vorig jaar hing nog overal. Wordt eens wakker aan het Rif. Carlos Weeber.

 5. Wat zijn dan die wettelijke bepalingen van de Landsverordening Ziekteverzekering ? Ik, 67 jaar, gepensioneerd en inwoner van Curacao met ID.
  Nu verzekerd tegen ziektekosten met een peperdure wereldpolis.