• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PersconferentieCURAÇAO – James Edward Hogan is nog steeds vermist. Wel heeft de politie mogelijk kleding gevonden van de man. Daarop zaten bloedsporen. Dit werd maandag verteld op een persconferentie van de politie.

De politie vertelde dat de Amerikaanse vice-consul James Edward Hogan nog steeds vermist is. De politie Curaçao (KPC) is vrijdagochtend een zoekactie gestart, nadat de echtgenote van Hogan aangifte deed van vermissing.

TGO
Onderzoek wordt gedaan door het Team Grootschalig Onderzoek (TGO) dat bestaat uit vijftien personen. Na een onderzoek onder familie en collega’s werd de looproute van Hogan onderzocht. De Amerikaan liep in het gebied dat bekend staat als Toni Koenchi. Er wordt met alle mogelijke scenario’s rekening gehouden.

Baya
Naar aanleiding van een persbericht vrijdagmiddag heeft de politie tips en informatie binnengekregen. Zo vond een voorbijganger kleding bij Baya Beach. Op de kledingstukken en vlakbij de plek waar de kleding lag, is bloed gevonden. Voor DNA-onderzoek zijn de kleren opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daarnaast is er een team van het NFI met vier lijkhonden op Curaçao die het gebied doorzoeken.

Onderzoek
Het onderzoek concentreert zich nu op het gebied rondom Caracasbaai. De zoekactie is groot aangepakt. De KPC krijgt hulp van de Kustwacht, Nederlandse Marine en de Amerikaanse Navy. Ook is bij Baya Beach gedoken door de Nederlandse Marine. De hele zoekactie staat onder leiding van de KPC, die assistentie krijgt vanuit Nederland en Amerika.

www.versgeperst.com