• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koninklijke Marine heeft in samenwerking met de Kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba voor de tweede keer in twee weken tijd een groot drugstransport onderschept. De Hr.Ms. Van Speijk  heeft 1320 kilo cocaïne in beslag genomen.

De 1.320 kilo cocaïne werd eind mei aangetroffen aan boord van een Panamese koopvaarder. Het verdachte vaargedrag van het kleine schip viel een patrouillevliegtuig van de kustwacht op. Omdat het schip zich buiten de territoriale wateren bevond, werd de Hr.Ms. Van Speijk ingezet.

66 balen drugs
De koopvaarder is doorzocht door een boardingteam van de Amerikaanse kustwacht. Het team trof in het ruim 66 balen drugs aan, met een totaalgewicht van 1.320 kilo. De vijf Hondurese bemanningsleden zijn gearresteerd. Vanwege het onderzoek en de rechtsvervolging kon de onderschepping pas zaterdag bekend worden gemaakt.

Succesvolle actie
Deze drugsvangst is de tweede succesvolle actie van Hr.Ms. Van Speijk in korte tijd. Op 24 mei heeft het stationsschip  317 kilo cocaïne onderschept aan boord van een andere Panamese koopvaarder. Commandeur Peter Lenselink, noemt de recente drugsvangsten een groot succes voor de drugsbestrijdingorganisatie in de regio: “Tijdens deze actie is nadrukkelijk schouder aan schouder samengewerkt met internationale partners, de kustwacht en de Koninklijke Marine. Het toont aan dat gezamenlijk optreden de sleutel tot succes is.”


1.320 kilo cocaïne aan boord van Panamese koopvaarder

www.versgeperst.com