• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

UNA-studenten houden voet bij stukCURAÇAO – De UNA-studenten zijn nog altijd in staking. Na het statenoverleg van gisteravond was er lichte hoop dat er een oplossing zou komen, maar die is nog altijd niet gevonden. Voor de studenten reden om hun protest met tenminste één dag te verlengen.

“We wachten nog altijd op een officiële uitnodiging van onderwijsminister Leeflang. We eisen zwart op wit een oplossing voor deze problemen. Tot die uitkomst er is, gaan we door met dit protest”, vertelt Alex Driesprong van de studentenraad. De UNA-studenten protesteren tegen de ‘slechte invulling van het vakaanbod en het rommelige rooster op de SEF’ (Sociaal Economische Faculteit).

Mislukt overleg
Gisteravond vond er een overleg plaats tussen  voorzitter van de studentenraad Jhanirha Anita en Leeflang. De studenten hadden echter niet verwacht dat bij dit overleg ook rector magnificus Jeanne de Bruijn, voorzitter van de Raad van Toezicht Herman Behr en universiteitsdecanen aanwezig zouden zijn. Hierop besloten de studenten geen gesprek aan te gaan. Zij wachten nu dus nog altijd op een nieuwe uitnodiging van de minister. Leeflang verklaarde gisteren na het mislukte overleg dat de rector, de Raad van Toezicht en de decanen aanwezig moeten zijn. Volgens de minster kan zij een beslissing namelijk niet op eigen houtje nemen. 

UPDATE 11.30 uur
Het protest begon net als gisteren opnieuw met een zitactie op de Jan Noordduynweg, vlak voor de ingang van de UNA. Rond 10.00 uur is deze zitactie verplaatst naar de kruising van de Jan Noordduynweg en Julianadorp. Als het aan de studenten ligt, blijven zij hier net zo lang zitten tot zij een officiële uitnodiging krijgen van Leeflang. “We gaan hier niet weg tot dat we eindelijk serieus worden genomen”, vertelt Driesprong. Volgens de studentenraad zou de rector zich voor een aantal weken terug moeten trekken. Op die manier zouden andere docenten de mogelijkheid hebben om orde op zaken te stellen en zoveel mogelijk problemen, zoals het rooster op te lossen.

UPDATE 16.15 uur
Mede op verzoek van de politie zijn de studenten gestopt met hun zitactie op de kruising van de Jan Noordduynweg en Julianadorp. De politie heeft de studenten beloofd dat zij de kans krijgen om in gesprek te gaan met de minister. Eerder vandaag heeft de minister al aangegeven dat zij bereid is met de studenten te gaan praten. Maar de studenten eisen koste wat kost een officiële uitnodiging van Leeflang om afzonderlijk met haar in gesprek te gaan. Mocht er geen oplossing komen voor de organisatorische problemen op de UNA, dan zullen de stakingen aanstaande maandag worden hervat.

Lees meer:
Opnieuw acties bij UNA
Studenten zeggen ‘ayo’ tegen rector De Bruijn
Staking UNA-personeel voorbij

UNA valt in nieuwe crisis
UNA-studenten eisen schadevergoeding
Studentenraad: ‘situatie rond UNA is onhoudbaar’
Speurneuzen aan het werk op de UNA
Commissie start onderzoek naar UNA
Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

www.versgeperst.com