• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er moet nog veel gebeuren voor 10-10-10. Dit lieten Zita Jesus-Leito en Mike Willem, gedeputeerden van Algemeen Beheer en Staatkundig Structuur van Financiën, weten tijdens een presentatie voor de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC). Hieronder een overzicht van de geplande activiteiten.

Jesus-Leito vertelde tijdens de presentatie dat de parlementsverkiezingen voor het land Curaçao onder alle omstandigheden gaan plaatsvinden. Als de Eilandsraad de staatsregeling met een tweederde meerderheid goedkeurd, is dat formeel gezien niet noodzakelijk. Om ervoor te zorgen dat het volk haar eigen parlement kan kiezen, zullen er verkiezingen plaatsvinden voor 10-10-10. 

Nog te doen
Er is nog een hele lijst met belangrijke activiteiten die afgehandeld moet worden voor de betreffende datum. Zo staat in juni de behandeling en goedkeuring van de staatsregeling door de Eilandsraad van Curaçao op de agenda, vindt op 6 juli in de 1e kamer in Den Haag de aanpassing van het Statuut en behandeling van de consensusrijkswetten plaats, in juli en augustus komt de aanpassing van het Statuut door de Staten van de Nederlandse Antillen en Aruba aan bod, het organiseren van parlementsverkiezingen voor het land Curaçao worden in augustus en september gedaan en ook vindt er in september het slot van de ‘Ronde Tafel Conferentie’ plaats. Uiteindelijk kan op 10-10-10 de vlag worden gehesen voor het land Curaçao. 

www.versgeperst.com