• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ProtestCURAÇAO – ‘Barbara Beach ta di nos’. Dat stond op een van de protestborden op het strand. Zondag werd op Barbara Beach actie gevoerd voor partyboot Mi Dushi. Eigenaar Olav Naaldijk mag zijn boot niet meer aanleggen aan de nieuwe pier voor het Hyatt Hotel.

Het is een plek waar de Mi Dushi al jaren naar toe vaart. Het hotel heeft laatst aangekondigd dat privéboten geen gebruik meer mogen maken van de pier en ook mogen de mensen niet meer het strand op. Partyboot Mi Dushi is er daar dus één van. Volgens een politiewoordvoerder is de regel gemaakt, omdat de pier dan zou beschadigen en het Hyatt niet steeds de reparatiekosten wil betalen.

Eén meter
Met luide muziek en in een stoet van ongeveer vijftien boten en jetski’s vertrekt de Mi Dushi om half één vanaf Baya Beach. Aan boord zijn veel vrienden en familie van Olav, maar ook andere Curaçaoënaars. Wanneer Barbara Beach in zicht komt, staat daar de security al klaar. “We leggen de boten één meter van de pier af en dan is er niets aan de hand”, vertelt Olav Naaldijk. En dat blijkt ook zo. “Ze doen nu niets fout, dus we hoeven niets te doen. Waarom zouden we?”, vertelt een politieagent die ook een kijkje komt nemen.

Zwemmen & dansen
De actievoerders genieten van de protestactie die meer lijkt op een feestje. De mensen zwemmen, drinken, eten en dansen met elkaar. En ondertussen komen er verschillende bandjes langs om ook mee te feesten. “Wij zijn hier om Olav te helpen”, vertelt één van de actievoerders. Van een afstand staan vijftien politieagenten toe te kijken op het strand van het Hyatt Hotel. “Ze staan daar al meer dan een uur te kijken, maar ze doen niets. Ze vinden het zelf veel te leuk”, lacht een actievoerder.

500 handtekeningen
Om half zeven vaart de Mi Dushi weer terug naar Baya Beach. De actievoerder spreken van een zeer geslaagde middag. “Ik heb ongeveer 500 handtekeningen kunnen overhandigen aan Frans Heiligers van Santa Barbara Plantation, eigenaar van het strand en de pier. Hij zal er serieus naar kijken en ik krijg ook officieel antwoord”, vertelt Naaldijk trots. “Tot die tijd blijf ik één meter voor de steiger liggen, net als vandaag. Het ging eigenlijk zo goed, dat het een prima plan B is. Maar het gaat natuurlijk om het principe. Ik hoef ook niet persé daar aan die steiger te liggen. Als mijn gasten maar kunnen zwemmen.” Als Naaldijk nog geen antwoord heeft van Santa Barbara Plantation, gaat hij tijdens de officiële opening  van het Hyatt op dezelfde manier protesteren.

Kijk hier naar de foto’s van het protest.

www.versgeperst.com