• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De machine was technisch gereed, maar toen kwamen de rust- en werktijden van de crew in het geding. We konden dus ook dinsdag nog niet vertrekken naar Nederland”, vertelt KLM-woordvoerster Simone Wickenhage. “Maar woensdag zijn echt alle passagiers weer op hun eindbestemming”, verzekert zij.

De Boeing 747 van KLM bleek zondagmiddag technische mankementen te hebben. De vlucht van Curaçao naar Amsterdam werd om die reden geannuleerd en verschoven naar maandag. Alle passagiers werden overgebracht naar hotels en geboekt op de vlucht van de volgende dag. Maar ook maandag bleken de problemen nog niet geheel opgelost en besloot de gezaghebber de vlucht wederom te annuleren. 

Nog 68 passagiers
Een groot aantal passagiers is inmiddels met de reguliere vluchten van KLM of Martinair teruggevlogen naar Nederland. Maar nog steeds zijn er 68 gestrande passagiers op Curaçao. Voor hen komt woensdag om 15.05 uur, met een vertraging van ruim zeventig uur, een einde aan de onzekerheid en het lange wachten. Wickenhage laat weten: “Toen we dinsdagavond aan de resterende gasten vertelden dat zij allemaal met zekerheid mee kunnen op de reguliere vlucht van woensdag, reageerden zij allemaal heel rustig. We hebben in deze lastige tijd te maken met positieve passagiers en dat is ontzettend fijn. Er waren zelfs mensen bij die aangaven het prima te vinden om geheel verzorgd drie dagen langer dan gepland in een hotel te verblijven.” 

Schadevergoeding
“Alle mensen ontvangen van ons een excuusbrief, want het is natuurlijk verschrikkelijk voor onze reizigers wat er is gebeurd. Veiligheid staat bovenaan, maar wij realiseren ons dat het emotioneel gezien voor mensen erg vervelend is. De gedupeerden krijgen naast deze brief ook een schadevergoeding van 600 euro of zelfs 800 euro als zij deze gebruiken voor een nieuw ticket met KLM. Deze vergoedingen zijn vastgesteld in Europese regels en gelden voor alle passagiers die te maken hebben met minimaal vier uur vertraging. Wij betalen de hotels, het eten en deze vergoedingen, dus het is echt een financiële strop voor de KLM”, vertelt de woordvoerster.

Gerepareerde kist
De kist die mankementen vertoonde is inmiddels technisch weer helemaal in orde, maar heeft geen passagiers meer. Alle passagiers die zondagmiddag met de Boeing naar Nederland zouden vliegen zijn overgeboekt naar andere vluchten. “Het is doodzonde, maar het betekent dus dat het gerepareerde toestel leeg naar Amsterdam vliegt. Het ligt nog even aan Schiphol wanneer het precies zal zijn, maar waarschijnlijk stijgt het toestel woensdag om 10.00 uur op, op weg naar Nederland”, besluit Wickenhage.

www.versgeperst.com