• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao nieuws louis 127x85CURAÇAO – Elk weekend verschijnt op Versgeperst.com een avontuur van Louis de Leguaan. Striptekenaar Stephan Brusche laat zich hiervoor wekelijks inspireren door de actualiteiten op onze website. Maandag werd bekend dat de strip is genomineerd voor een ‘Clickie’. 

De Clickies bekronen de beste webcomics: strips die hun eerste publicatie op internet kennen. De Clickburg Webcomic Awards zijn een initiatief van Stichting Clickburg, die zich sinds 2005 ten doel stelt het fenomeen webcomics binnen de Benelux te promoten. Dit jaar heeft de jury de nominaties verdeeld over drie categorieën: Epic voor de beste verhalende webcomic, Gag voor de beste humoristische webcomic en Cartoon voor de beste cartoons. De Clickie is de enige prijs voor webcomics in Nederland. Louis de Leguaan is genomineerd voor een Gag Clickie.

Stephan Brusche
De in Nederland woonachtige Brusche heeft een band met Curaçao sinds hij is getrouwd met een Curaçaose. Hij is van beroep designer en maakt daarnaast al jaren verschillende strips. Brusche hoopte al met zijn Louis de Leguaan kans te maken op een Clickie. “Ik vind het een eer om genomineerd te zijn. Het is mijn derde nominatie, maar nu met een heel nieuw stripfiguur, dus dat vind ik echt leuk”, vertelt Brusche. In 2006 won hij al eens een Clickie met zijn Mijn Wekelijkse Stripje.

Grappig en multimediaal
Jarrod en Mirjam Bernadina waren bekend met het werk van Brusche en hebben hem gevraagd een wekelijkse strip te maken. “Wij wilden een grappige strip die ingaat op de actualiteit. Louis past perfect bij ons frisse, multimediale karakter”, aldus de trotse directeuren. Komend weekend verschijnt alweer nummer 40 van de interactieve strip. Interactief, omdat je met je muis er overheen moet gaan om het verhaal te zien.

Zaterdag uitreiking
De uitreiking van de Clickburg Webcomic Awards vindt zaterdag om 14.00 (Nederlandse tijd) plaats tijdens de Stripdagen Haarlem. Versgeperst.com is daar natuurlijk bij.

www.versgeperst.com