• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Jacoba Bon FuturoCURAÇAO – De bewakers van de Bon Futuro hebben het druk deze dagen. Afgelopen weekend hebben gevangenen geprotesteerd tegen de schoonmaakacties die maandag zijn begonnen. Als gevolg hiervan bracht minister Magali Jacoba maandag een  bezoek aan de gevangenis om polshoogte te nemen.

Jacoba heeft na een gesprek met gevangenisdirecteur Rechinald Ricardo met hem afgesproken dat hij de noodtoestand uit mag roepen als dat nodig is. Dit als gevolg van de rellen en vernielingen die in de nacht van zondag op maandag plaats hebben gevonden in het cellencomplex. Gedetineerden hebben toen de personeelskamer in brand gestoken en 23 deuren beschadigd. De bewakers grepen in door waarschuwingsschoten in de lucht te lossen.

Weerstand
Rechinald Ricardo en Ton Golstein, coördinator van De Nederlandse Landelijke Bijzondere Bijstandseenheid (LBB) hebben Jacoba uitleg gegeven over de situatie. Volgens Jacoba geeft de weerstand van de gedetineerden aan dat de schoonmaakactie echt nodig was. De minister gaf ook aan het jammer te vinden dat belastinggeld gebruikt moet worden om de gevangenis op te knappen. “Dit is geld dat voor andere doeleinden gebruikt kon woden”, aldus Jacoba.

Spullen verwijderen
De bewakers van de Bon Futuro worden bij de schoonmaakactie geholpen door medewerkers van de LBB. De actie heeft als doel om spullen zoals wapens, drugs en mobiele telefoons te verwijderen. Dit moet meer veiligheid bieden aan het personeel van de gevangenis en de gedetineerden zelf.

www.versgeperst.com