• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Opnieuw acties bij UNACURAÇAO – Na de grote protestactie van gisteren, is het ook vandaag onrustig bij de UNA. Studenten hebben de entree van het terrein opnieuw afgesloten en op de straat waar de Universiteit aan ligt, de Jan Noorduynweg, houden zij een zitactie. Ze eisen dat een van de statenleden komt praten over de situatie op de school.

  De politie heeft inmiddels de Jan Noorduynweg afgezet. Daarnaast is er een crisisteam ingezet om de acties in goede banen te leiden.

  Politie 
  De studenten hebben zich niet af laten schrikken door het ingrijpen van de politie gisteren. Enkele studenten raakten hierbij gewond. Zo gooiden de agenten een tafel om de studenten op zaten. 

  UPDATE 12.15 uur: 
  Rond het middaguur vond er overleg plaats tussen de studentenraad van de Sociaal Economische Faculteit (SEF) en de studentenpressiegroep. Hierin zijn de volgende stappen van de staking doorgenomen. Daarnaast werd duidelijk dat de studenten op steun kunnen rekenen van ten minste twee parlementariërs, waaronder Metri van de PNP. De politici hebben beloofd druk uit te oefenen op minister Leeflang. De studenten willen met haar verder praten over de toekomst van de Universiteit.

  Camelia 
  Daarnaast gaan er geruchten door de Universiteit dat docent Carl Camelia de nieuwe decaan zou kunnen worden. Camelia heeft eerder al de taak gekregen om de roosters van de studenten op orde te krijgen. Verder zijn de tentamens van de Technische Faculteit die voor vandaag en morgen op het programma stonden afgeblazen in verband met de acties.

  UPDATES 16.00 uur
  De studentenraad en de pressiegroep hebben opnieuw overleg gevoerd. Hier werd duidelijk dat de Staten aan het overleggen zijn over de situatie op de UNA. Om 17.00 uur wordt duidelijk wat de uitkomst van de vergadering is en aan de hand daarvan beslissen de studenten wat hun volgende stappen zullen zijn. 

  Lees meer:
  Studenten zeggen ‘ayo’ tegen rector De Bruijn
  Staking UNA-personeel voorbij
  UNA valt in nieuwe crisis
  UNA-studenten eisen schadevergoeding
  Studentenraad: ‘situatie rond UNA is onhoudbaar’
  Speurneuzen aan het werk op de UNA
  Commissie start onderzoek naar UNA
  Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

  www.versgeperst.com