• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CameraCURAÇAO – Met Churandy Martina, Izaline Calister of Melania van der Veen op de foto? Gehandicapten van Oudervereniging Totolika staan er zelfs mee op een verjaardagskalender. En die hangt straks in verschillende huizen op Curaçao.

De vereniging voor ouders en vrienden van verstandelijk gehandicapten heeft de kalender uitgebracht. “Hiermee willen we laten zien dat iedereen erbij hoort”, vertelt Aminta Sprockel, oprichtster van Totolika. De integratie van gehandicapten in de gemeenschap kan nog beter volgens haar. “Er is in de afgelopen jaren heel veel van de grond gekomen op het gebied van zorg voor gehandicapten, maar ik ben nog niet helemaal tevreden”, aldus Sprockel. “Er zijn nu bijvoorbeeld nog ouders van 90 jaar die moeten zorgen voor hun kind van 60 jaar. Dat kan eigenlijk niet. Wij willen die mensen een rustige oudedag bezorgen.”

3000 kalenders

De foto’s voor de kalender zijn begin dit jaar al gemaakt. “De fotoshoot was prachtig. Het was zó leuk!”, vertelt Sprockel enthousiast. “Er zijn die dag wel twintig shoots gedaan. En van al die foto’s heeft de fotograaf er twaalf geselecteerd voor de kalender. Op elke foto staat een bekende van het eiland. We hebben 3000 kalenders en ik hoop dat ze allemaal verkocht worden.”

Kinderen voor kinderen

In oktober is de kalender te koop voor een introductieprijs van twintig gulden. Daarna kost deze 25 gulden. Het geld van de kalender gaat naar Totolika zelf. Zij organiseren daarvan verschillende activiteiten. “We hebben nu een heel leuk project, Kinderen voor kinderen, waarin leerlingen van speciaal onderwijs een hele middag spelen met kinderen van normaal onderwijs. Zo leren ze elkaar goed kennen.”

1 reactie op “Op de foto met Churandy Martina”

  1. kunnen we Sander ook nog opgeven?