• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vanwege twee mankementen aan de Boeing 747 heeft KLM zondagavond de vlucht van Hato naar Schiphol (vertrektijd 16.50 uur) geannuleerd. Na een vertraging van vier uur is de vlucht verschoven naar maandag 14.50 uur. Toen het toestel wilde opstijgen, bleek er iets aan de hand te zijn met een brandstofpomp.

Nadat dit was hersteld, moest het toestel van de startbaan terugkeren vanwege een ander mankement. Het koelsysteem van de boordcomputers was defect. In overleg met het hoofdkwartier in Nederland werd besloten dat de vertraging voor de passagiers te lang zou duren, en dat KLM de reis naar Schiphol naar de volgende dag zou verschuiven.

Hitte
“Helaas is er niet veel te doen tegen een technisch probleem als dit. Het was gisteren ontzettend heet, benauwd en er stond nauwelijks wind. Mede daarom is het koelsysteem waarschijnlijk defect geraakt. Inmiddels is alles hersteld, de vlucht van vanmiddag 14.50 uur gaat dus gewoon door”, verduidelijkt KLM-woordvoerster Simone Wickenhage. Alle 354 passagiers zijn zondagavond overgebracht naar het Hilton en Renaissance hotel.

2 reacties op “KLM-vlucht geannuleerd”

  1. Een update.

    Er is dus helemaal niks herstel. Er is geen informatie beschikbaar. Het schijnt een rommelboel te zijn in Curacao. De 300+ passagiers doen ze elke dag op andere vluchten / maatschappijen. Elke dag moeten ze naar airport, en dan zien wie mee mag. Niemand kan antwoorden waarom KLM geen extra vliegtuig inzet, er is geen KLM kantoor, en de meeste telefoons zijn afgesloten.

  2. Volgens mij staat deze vlucht nog steeds op Hato. Erg weinig info bij KLM. Deze website is zelfs actueler.