• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gevangenen van de Bon Futuro hebben zondag geprotesteerd tegen de ‘schoonmaakacties’ die maandag moeten beginnen. Om de orde te herstellen, hebben de bewakers in de lucht moeten schieten. Volgens de minister van Justitie Magali Jacoba is de situatie inmiddels onder controle.

De gedetineerden waren boos over de actie om naar binnen gesmokkelde wapens, drugs en telefoons in beslag te nemen. De gevangenen weigerden uit protest terug te keren naar hun cel. Zij probeerden op de daken te klimmen, waar onder anderen bewakers en Nederlandse medewerkers van de Landelijke Bijzondere Bijstand (Dienst Justitiële Inrichtingen) klaarstonden.

Schoten gelost
Om de gevangenen terug te dringen, die bezig waren om de personeelskamer in brand te steken, zijn er enkele waarschuwingsschoten gelost. Volgens minister Jacoba werden de schoten in de lucht gelost en zijn er geen gedetineerden gewond geraakt. De opstandelingen hebben in totaal 23 deuren vernield.

Schoonmaakactie gaat door
Zondagavond is de rust weer teruggekeerd in de Bon Futuro. De grote schoonmaakactie gaat volgens Jacoba gewoon door. Alle illegale voorwerpen worden in beslag genomen. Ook komen er verscherpte huisregels over wat voor voorwerpen de gevangenen bij zich mogen hebben in hun cel.

1 reactie op “Rellen in Bon Futuro”

  1. OOOHHHHH, het is ook wel heel gemeen om die naar binnengesmokkelde wapens, drugs en telefoontjes van de jongens af te pakken! echt gemeen en sneu.