• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

studenten.jpgCURAÇAO – Studenten van de Sociale Economische Faculteit (SEF) hebben vanochtend de in- en uitgang van de Universiteit van de Nederlandse Antillen gebarricadeerd. De studenten van de SEF zijn boos op rector Jeanne de Bruijn omdat zij volgens hen niets doet aan de onhoudbare situatie. Inmiddels is alleen de parkeerplaats nog geblokkeerd.

Woensdagochtend rond 11.00 uur gingen meer dan 400 studenten demonstratief voor de hoofdingang staan. Zij gingen niet opzij voordat de rector met hen kwam praten. Auto’s konden niet in en uit. “Wij zijn ontevreden over de manier waarop het op dit moment gaat. De lessen zijn niet georganiseerd en de roosters kloppen van geen kanten. Al zeven weken staan we bij haar bureau, nu is het tijd dat zij naar ons toekomt.” Het duurde ongeveer anderhalf uur voordat rector De Bruijn naar de poort kwam om de studenten te woord te staan.

Toespraak
Onder het oog van de lokale pers deed De Bruijn haar kant van het verhaal. “Wij doen er alles aan om de situatie te verbeteren. Ik vraag jullie om geduldig te wachten op de uitkomsten van het onafhankelijk onderzoeksrapport wat op dit moment wordt uitgevoerd. Schreeuw niet, het is belangrijk dat we met elkaar blijven praten.” Daar wilden de studenten duidelijk niets van weten. Volgens hen luistert de rector niet. Nadat de studentenraad haar ontevredenheid had uitgesproken werd de rector uitgejoeld. Ze riepen ‘Ga naar huis!’ en ‘Ayo!’ naar haar. Zo verliet de rector het parkeerterrein, waarna dit werd geblokkeerd door de studenten.

Lees meer:
Staking UNA-personeel voorbij
UNA valt in nieuwe crisis
UNA-studenten eisen schadevergoeding
Studentenraad: ‘situatie rond UNA is onhoudbaar’
Speurneuzen aan het werk op de UNA
Commissie start onderzoek naar UNA
Studenten bezorgd over organisatie en planning UNA

2 reacties op “Studenten zeggen ‘ayo’ tegen rector De Bruijn”

  1. Dag studenten, jullie site ziet er geweldig uit! Ben echt trots op jullie, geweldig initiatief!

  2. Zo Dames en heren, mooi bericht. Duidelijk waar het om gaat, maar wat betekent “Ayo”???