• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Schuin achter de UNA aan de Jan Noorduynweg, dat wordt de locatie van het nieuwe algemene ziekenhuis van Curaçao. Begin volgend jaar wordt de eerste steen gelegd, waarna het ziekenhuis in Groot Piscadera eind 2015 wordt opgeleverd.

Dat maakte professor Bob Pinedo donderdagmiddag bekend tijdens een speciale persconferentie. De bouw van het ziekenhuis kost in totaal zo’n 430 miljoen gulden. Het is nog niet bekend hoe de financiering er precies uit komt te zien. Adviesorganisatie KPMG gaat de komende twee weken aan de slag om het businessplan en de financiering te toetsen

Fundashon Hospital Nobo
Om ervoor te zorgen dat dit plan wordt gerealiseerd, is er een speciale stichting opgericht onder voorzitterschap van Pinedo: Fundashon Hospital Nobo (FHN). Voordat het bestuur van de FHN Groot Piscadera als locatie uitkoos, heeft de stichting nog twee andere opties overwogen: de plek van het huidige Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) en een locatie naast sportcomplex Rust en Burgh in Emmastad.

Centaal
De keuze voor Groot Piscadera is onder meer gebaseerd op de centrale ligging. Bovendien ligt deze plek middenin het dichtbevolkte gedeelte van het eiland. In opdracht van het Bestuurscollege van Curaçao werkt het FHN in nauw overleg met adviseurs aan de uitwerking van dit plan. In het nieuwe ziekenhuis met een oppervlakte van zo’n 44.000 vierkante meter komen straks 370 bedden te staan.

Deventer model
Voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis neemt de FHN het Deventer model als uitgangspunt.  Kort gezegd komt dit er op neer dat het hospitaal op het afgesproken tijdstip en binnen de begroting wordt opgeleverd. Met de directie en de raad van toezicht van het Sehos en de Raad voor de Volksgezondheid (RVV) is het FHN inmiddels overeengekomen om in de aanloop naar de opening van het nieuwe ziekenhuis regelmatig overleg te voeren.

Verouderd ziekenhuis
Al ruim dertig jaar wordt er gediscussieerd over een nieuw ziekenhuis. Sehos, het bestaande en enige hospitaal van het eiland is sterk verouderd en functioneel niet meer van deze tijd.

2 reacties op “Nieuw ziekenhuis in 2015 gebruiksklaar”

  1. Ik zou graag in 2015 na me studie in suriname willen solliciteren naar uw nieuw ziekenhuis als er vacatures worden geplaatst op uw website dan zou ik echt hiermee geholpen zijn aan een baan.ik woon nu momenteel in suriname en ben ook daar geboren

  2. Ik ben blij als u nog een zIekenhuis gt bouwen,dan is het gd dan kunnen een ieder sollicitatir te plaatsen