• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Webcamgirls, iets voor het eiland? “Nee, dit soort werk past niet bij het eiland,” zegt de 18-jarige Kimberly. Versgeperst.com vroeg vandaag de mening van een aantal vrouwen in Punda.

In de media is veel ophef ontstaan rondom het onderwerp webcamgirls. Deze week plaatste het bedrijf GJ Caribbean Media een advertentie voor jonge vrouwen. Het bedrijf is op zoek naar webcamgirls. Wat vinden jonge vrouwen van deze oproep? “Ik heb geen begrip voor jonge meiden die achter een webcam kruipen”, reageert de 19-jarige Kimberly. “Ze weten vaak niet wat ze doen. Door de kleinste dingen worden ze tegenwoordig al beïnvloed. Er kan dus té makkelijk op ze worden ingepraat. Curaçao is niet bekend met iets als webcamgirls, dit moet zo blijven”, zegt ze vastbesloten.

Respect
Bij de keuken van een restaurant in Punda ontstaat er een discussie over het onderwerp webcamgirls. De personeelsleden van tussen de 18 en 23 jaar oud zijn het met elkaar eens. “Wanneer wij meiden zouden kennen die zich aanmelden voor zoiets, helpen we ze aan een betere baan. We zoeken dan werk waarbij ze wel gerespecteerd worden”, besluit het liever anoniem blijvende personeel.

Gevaarlijk
”Wat? Hier heb ik nog nooit van gehoord. Zoeken ze hiervoor meisjes op Curaçao? Dit verbaast me echt”, is de geschrokken reactie van Philis. Ze woont nu zes jaar op het eiland en is eigenares van een kledingwinkel in Willemstad. Volgens haar is het gevaarlijk om jonge meiden een baan als webcamgirl aan te bieden. “Iedere dag komen hier jonge meiden binnen. Terwijl ze naar binnen wandelen, zwaaien ze goed zichtbaar met hun heupen. Het is duidelijk dat ze graag met zichzelf pronken. De aandacht van jongens doet ze goed. Achter een webcam zitten, zullen sommigen zeker gaan doen vanwege de aandacht”, vertelt ze bezorgd. “Het is beter dat deze industrie niet op gang komt hier op Curaçao.”

Geld
Volgens de meiden is er geen reden tot het aannemen van een baan als webcamgirl. Ook geld mag hierin geen rol spelen. “Je kunt altijd iets anders vinden om aan geld te komen. Je lichaam hiervoor gebruiken is géén goede manier”, besluit de 18-jarige Janelissa. Daarnaast zijn ze van mening dat jonge meiden elkaar zullen beïnvloeden. “Meiden doen elkaar na. Een meisje dat van haar vriendin hoort hoe leuk het is om als webcamgirl te werken, zal hier nieuwsgierig naar worden. We willen altijd wat een ander ook heeft”, is Philis van mening. “Mocht webcammen voor geld een echt beroep worden, dan zullen er steeds meer meisjes dit werk gaan doen”, valt een winkelende vrouw haar bij.

www.versgeperst.com