• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kustwacht van de Nederlandse Antillen en Aruba heeft dit weekend controles gehouden. “Het is interessant voor ons om in beeld te zijn, want zo weten illegale vissers ook dat wij bezig zijn met controleren en blijven ze hopelijk weg”, aldus Roderick Gouverneur, persvoorlichter van de kustwacht.

“Vrijdag zag ons patrouillevliegtuig ‘Dash 8’ twee Chinese trawlers in de Economische Visserij Zone. Dit vonden wij erg verdacht en we vermoedden dat zij illegaal aan het vissen waren. De kustwachtcutter Jaquar is er naartoe gegaan, maar het bleek niet om illegale visserij te gaan. Maar het is wel goed dat we er heen zijn gegaan, want zo weet iedereen dat we aan het controleren zijn”, aldus Gouverneur.

Speervissen
Bij de kustwacht kwam zaterdag een melding binnen op het alarmnummer over speervissers op het Spaanse water. De persvoorlichter zegt hierover: “Wij zijn hier direct op af gegaan, want speervissen is illegaal. Op het Spaanse water troffen we een groep aan van zes personen die inderdaad aan het speervissen waren. Zij lieten allemaal hun speren naar de bodem zakken, maar wij hebben deze opgedoken en in beslag genomen. Tegen de zes is een proces verbaal opgemaakt.” 

Alarmnummer

Gouverneur laat verder weten dat hij blij is met de meldingen die binnenkomen via het alarmnummer. “Iedereen die iets verdachts ziet op of rond de Curaçaose wateren, kan dit melden via ons alarmnummer 913. Je kunt een melding maken met je naam, maar ook anoniem. Wij gaan weer regelmatig scherp controleren om de wateren veilig te houden.”

www.versgeperst.com