• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO -De dierenbescherming op Curaçao moet dit jaar hard aan de bak om meer inkomsten te genereren. De uitgaven zijn in 2009 hard gestegen door onder meer een onverwachte stijging van de voedingprijzen en een grote sterilisatie actie. De inkomsten zijn daarentegen gedaald.

Het asiel draaide een verlies van 177.522 gulden. “Als het zo doorgaat, houden we in 2011 het hoofd niet boven water”, vertelt accountant Gert-Jan de Boer. Zij draaien voornamelijk op giften van sponsors. Ook scholen op Curaçao zetten zich in voor de dierenbescherming door voedselinzamelacties te houden.

Galadiners
Penningmeester Meijer vertelt dat de dierenbescherming plannen heeft om galadiners en sponsoracties te gaan organiseren om meer inkomsten te genereren. Verder is er een eigen dierenarts aangesteld waardoor er kosten bespaard worden en tegelijkertijd de kwaliteit wordt verbeterd. De dierenbescherming hoopt dat steriliseren daardoor goedkoper wordt en er minder honden in het asiel terecht komen. Het afgelopen jaar zijn er op Curaçao al zo’n 2500 honden gesteriliseerd.


1 reactie op “Dierenasiel in financieel zwaar weer”

  1. allemaal heel zielig, vooral omdat de DB uitmunt in onoordeelkundig gerommel. Er worden met Hondeziekte besmette pups ter adoptie aangeboden tegen betaling uiteraard, om de balans recht te trekken. Niet goed, geen geld terug, want je krijgt een contract aangeboden dat de DB vrijwaart van wat voor problemen dan ook. Veel goed bedoelende adoptie-gezinnen krijgen zo op een nare manier een kneusdier in de maag gesplitst. Het negatieve imago dat de DB al had, zal op deze manier niet verbeterd worden. Sterker nog, het is een zinkend schip dat geleid wordt door onoordeelkundige mensen. De dieren worden er geen steek beter van