• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Seru SpanjoCURAÇAO – Wil jij als ondernemer een hotel of appartementen bouwen? Dan krijg je nu de kans. Het natuurgebied Seru Spanjo wordt omgetoverd tot een toeristische badplaats.

Er zijn al ondernemers die zich hebben opgegeven. Maar iedereen die een bouwplan heeft, kan dit voor 2 oktober doorgeven aan de commissie Ontwikkeling Seru Spanjo. Op het gebied mogen twee hotels, 45 bungalows of villa’s, 75 appartementen met voorzieningen en 60 appartementen worden gebouwd.

Indeling
Het natuurgebied Seru Spanjo ligt tussen Sea Aquarium en de gevangenis Bon Futuro. Het is een rustig gebied. Het kustgebied zal worden gebruikt voor badgasten, duikers en vissers. Aan de kustlijn komt een promenade en daarachter is plaats voor horeca-activiteiten. In het noorden komt ook een ‘groen’ gebied voor natuurliefhebbers.

Toegang
De overheid zorgt in het gebied voor ontsluitingswegen, riolering en openbare parkeerplaatsen. Het aantal wegen en de kwaliteit hiervan moet voldoen aan de eisen van een toeristisch gebied.

2 reacties op “Ondernemers opgelet!”

  1. Het verbaast mij meer en meer hoe de hele kustlijn van Curacao wordt dicht bebouwd. Er is geen enkele visie over duurzaam omgaan met het eiland. De milieubelasting die het eiland te verduren heeft met zoveel hotels en appartementen heeft een kritiek punt bereikt. Overheid zorg ervoor dat onze fauna niet de wijken als habitat gaat opzoeken. Zoek naar de eigen identiteit van het eiland. Ga voor kwaliteit en niet alleen maar kwantiteit.

  2. Zullen we niet eerst de bestaande hotelkamers, cafe’s en restaurants proberen vol te krijgen? Ontwikkeling is goed maar is er wel zorgvuldig naar de milieuaspecten gekeken?