• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Macht moet terug naar bewakersCURAÇAO – De gedetineerden van de Bon Futuro hebben de macht gegrepen en binnen de muren van de gevangenis staat ‘iets vreselijks’ te gebeuren. Dat stelt Deanix Martis, vice-voorzitter van STRAF, een vakbond voor gevangenispersoneel.

 De motie van wantrouwen tegen het beleid van minister David Dick van Justitie heeft het niet gehaald. Ook het plan van STRAF en de Stichting EGAD, om de veiligheidssituatie in de gevangenis te verbeteren staat op losse schroeven. De Bon Futuro is één grote chaos. Moorden, ontsnappingen en wapensmokkel zijn aan de orde van de dag. Martis: “Het grote probleem is dat niemand weet wat de plannen precies zijn. Hoeveel geduld moeten we nog hebben? De situatie verandert niet. Mensen worden doodgeschoten. Niemand wilt onder deze omstandigheden werken. Sinds 2004 is er een toename van het aantal moorden binnen de muren van de Bon Futuro. Voor die tijd was dat veel minder.”

Knechten
Het geweld manifesteert zich op dit moment onder de gevangenen. Het gevangenispersoneel staat onder grote druk. Volgens Martis staat er ‘iets vreselijks’ te gebeuren. “De bewakers hebben geen controle. Als een bewaker met geweld ingrijpt, kan hij de volgende dag aan de beurt zijn.” Binnen de gevangenis broedt het conflict dat buiten is ontstaan tussen gangsters voort. Totdat het op een dag volgens Martis tot een vreselijke uitbarsting komt. “Minister Dick moet de politie en douane inzetten.” Op dit moment is de situatie onhoudbaar: “De gedetineerden worden op hun wenken bediend. Alsof wij knechten zijn.” 

Bron: Wereldomroep 

www.versgeperst.com