• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  De Jongh & SchaperCURAÇAO – De minister-president van de Nederlandse Antillen, Emily de Jongh-Elhage heeft het maar druk in New York. Ze is daar vijf dagen op werkbezoek. Vanavond heeft ze een ‘Important Diner for Woman’.

  Tijdens het vierde ‘Important Diner for Woman’ zal Sarah Brown, echtgenote van de Britse premier Gordon Brown, gastspreekster zijn. Het doel van het diner is het meehelpen aan de Millennium Development Goals van de Verenigde Naties (VN).

  Algemene Vergadering
  Dinsdag was De Jongh-Elhage aanwezig bij de opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, waarbij ook premier Jan Peter Balkenende aanwezig was. Daarna spraken Balkenende en De Jongh-Elhage nog over het staatkundig proces van de Nederlandse Antillen.

  Expositie
  De Antilliaanse minister-president sprak maandag met VN-ambassadeur Herman Schaper, onder andere over de viering van 400 jaar vriendschap tussen de Verenigde Staten en Nederland. Ook bezocht de premier een expositie in het Museum of the City of New York.

  Lunch
  Deze week zal de Antilliaanse premier nog deelnemen aan een lunch die wordt aangeboden door Hillary Clinton, minister van Buitenlandse Zaken van Amerika. Het werkbezoek duurt nog tot en met vrijdag.

  Nederlandse delegatie VN

  Minister Cramer, premier De Jongh-Elhage en minister-president Balkenende bij de Algemene Vergadering.

  Bijeenkomst New York

  De Koninkrijksdelegatie in New York.

  www.versgeperst.com