• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de Virgen de Fatima kerk in Suffisant is zaterdagmiddag op een waardige manier afscheid genomen van Siegfried Fransisco. In de volle kerk werd door familie, collega’s, vrienden en politici stil gestaan bij wat Fransisco voor zijn collega’s en ons eiland heeft betekend. 

De familie van Fransisco vormde een rij bij de kist die was bedekt met de Antilliaanse vlag. Vrienden, politici en collega’s hadden de mogelijkheid Fransisco de laatste eer te bewijzen en zijn familie te condoleren. Na de condoleance spraken waarnemend directeur Departement van Luchtvaart Vilmo Pieter, oud-minister Maurice Adriaans, familielid Shairidy Faneyte en minister-president Emily de Jongh-Elhage respectvol over de voormalige directeur van het Antilliaanse Departement van Luchtvaart. 

Speeches
Adriaans sprak over de belangrijke rol van Fransisco voor de luchtvaart en bedankte hem voor zijn goede werk. Hij sprak over een ‘excellente professional die altijd de puntjes op de i zette’. De premier richtte zich veel tot de nabestaanden. De Jongh-Elhage zei te beseffen dat het zware tijden voor de familie zijn geweest. Fransisco was volgens de premier een internationaal gerespecteerd man. Pieter eindigde met de woorden ‘Captain Siegfried, it’s your time to take off your flight’.

Haïti
Fransisco kwam op  12 januari 2010 om het leven tijdens de vernietigende aardbeving op Haïti. Het lichaam van Fransisco werd meer dan drie maanden na de aardbeving gevonden en geïdentificeerd.


www.versgeperst.com