• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BumperstickerCURAÇAO – ‘Ik ben ook een leraar!’ Met deze tekst rijden leraren voortaan over het eiland. Gedeputeerde Marilyn Alcalá-Wallé van Onderwijs en Cultuur heeft vandaag de bumperstickers overhandigd aan verschillende leraren.

Tijdens haar toespraak vertelt gedeputeerde Alcalá-Wallé: “We willen de Dag voor het onderwijs meer inhoud geven. De leraren krijgen daarom een bumpersticker. De docenten krijgen hierdoor erkenning voor hun beroep.” Gedeputeerde Alcalá-Wallé ziet dit als een klein gebaar dat de leraren verdienen. Vervolgens reikt zij persoonlijk de bumperstickers uit aan de docenten. Ze loopt trots met de leraren mee om te kijken hoe ze de stickers op hun auto’s plakken. 

Stickers plakken

Mevrouw Caridad Obispo, drie jaar onderwijzeres bij de Angela Jessurun school, ziet de bumpersticker als een bijzondere gift. “Het is iets speciaals, omdat ik hierdoor voel dat ik werkelijk erkend wordt als lerares.”  Enthousiast plakt ze de sticker op het voorraam van haar auto. “De sticker is fantastisch. Op deze manier kan ik aan iedereen laten zien dat ik een trotse lerares ben!”

Show
De stickers waren nog maar een voorproefje, want op één oktober wordt er een show gegeven bij Brakkeput Mei Mei. Officieel is de Dag van het onderwijs op 5 oktober. Omdat die datum in de vakantie valt, wordt de show gegeven op 1 oktober. De voorstelling wordt gespeeld door leerlingen. Zij doen dit speciaal voor hun leraren. De inhoud van het verhaal is nog een verrassing.

Bumpersticker 2


Gedeputeerde Alcalá-Wallé kijkt toe hoe de stickers worden opgeplakt.

Bumpersticker 3

Lerares Caridad Obispo laat trots haar bumpersticker zien.

www.versgeperst.com