• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tweede kamerCURAÇAO  – Kamerlid John Leerdam heeft Kamervragen ingediend naar aanleiding van het nieuws van Versgeperst.com dat Omayra Leeflang wel heeft gereageerd op het Nederlandse hulpaanbod om de prijzen van HIV-medicatie te verlagen. Hij wil opheldering krijgen van staatssecretaris Bijleveld.

Het Kamerlid heeft de volgende vragen ingediend:

1. Kent u de berichten ‘HIV-medicatie op de Antillen blijft duur’ [1] en ‘Geen lagere prijs HIV- medicatie.’ [2]

2. Herinnert u zich dat u tijdens het Algemeen Overleg op 19 mei over de voortgang van het staatkundig proces de Tweede Kamer geïnformeerd heeft dat uit de reactie van de minister van Volksgezondheid van de Nederlandse Antillen zou blijken dat zij niet ingaat op het hulpaanbod wat Nederland in december 2009 heeft gedaan met betrekking tot het bedingen van lagere prijzen van HIV-AIDS medicatie?

3. Bent u er van op de hoogte dat verschillende lokale radiostations op de Nederlandse Antillen bericht hebben dat de Nederlandse Antillen in december 2009 wel degelijk positief gereageerd hebben op het Nederlandse hulpaanbod en dat Nederland in maart 2010 door de Nederlandse Antillen concreet verzocht is om assistentie?

4. Bent u bereid om de correspondentie die er vanaf december 2009 geweest is tussen Nederland en de Nederlandse Antillen betreffende Nederlandse hulp bij het bedingen van lagere prijzen voor HIV-AIDS medicatie zo spoedig mogelijk naar de Kamer te sturen? Zo niet, waarom niet?

5. Kunt u bevestigen dat Nederland bereid is om de Nederlandse Antillen bij te staan bij het bedingen van lagere prijzen voor HIV-AIDS medicatie en dus positief zal reageren op verzoeken daartoe? Zo niet, waarom niet?

www.versgeperst.com