• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

schoolbusCURAÇAO – Minister Omayra Leeflang van Onderwijs heeft 300.000 Antilliaanse gulden gegeven aan drie havo en vwo scholen op de Nederlandse Antillen. Op Curaçao krijgt het Peter Stuyvesant College (PSC) geld voor vernieuwingen.

Gisteren presenteerde het PSC haar eerste vernieuwingsproject ‘PeterStuyveScience’. Op de havo/vwo-school krijgen de natuurkundelokalen beamers, internet en laptops. “Daardoor worden de lessen afwisselend, actueler en werken we met meer lokale voorbeelden,” vertelt Cor Hameete, docent biologie van het PSC.

Extra geld
Het bedrag van 300 duizend Antilliaanse gulden is voor scholen die niet in aanmerking kwamen voor geld uit Nederland. “Ik heb Nederland hartelijk bedankt voor het geld, maar ik vond het nodig dat ook andere scholen op de Antillen in aanmerking moeten komen voor het upgraden van hun school. Vandaar dat ik extra geld heb vrijgemaakt,” aldus Leeflang.

Investering
Minister Leeflang was maandag ook aanwezig bij de presentatie in het PSC. “Investeren in moderne technologie is een goede zaak,” zegt de minister. “Het is een noodzaak, de scholen moeten met de tijd mee gaan. Het geld dat nu op boeken wordt bespaard, kan in de toekomst in nieuwe technologie worden geïnvesteerd.”

1 reactie op “300.000 gulden voor Antilliaanse scholen”

  1. dieper graven mensen. Dat geld van Omayra is niet van Omayra, maar komt rechtstreeks van Usona. Is een jaar geleden al gestort op de rekening van PSC.