• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

KatCURAÇAO – Stichting Dierenhulp roept honden- en kattenbaasjes op om op dierendag een bijzonder cadeau aan hun dier te geven: een sterilisatie.  Is dat niet een beetje raar? “We willen op deze manier sterilisatie onder de aandacht brengen bij de baasjes van dieren.”

Stichting Dierenhulp is sinds 1 juni dit jaar gevestigd op Curaçao. Tot nu toe heeft de Stichting Dierenhulp 300 dieren onvruchtbaar gemaakt. De verantwoordelijke van Stichting Dierenhulp op Curaçao, Nathalja Overwijk, hoopt dat veel mensen op dierendag een afspraak zullen maken om hun dier te laten steriliseren. “We hebben veel goede reacties gehad van mensen op ons werk. Veel Curaçaoënaars die hun dieren goed verzorgen, hebben vaak het geld niet om ze te laten steriliseren. Daarnaast is er veel ontwetendheid. Ik hoop dat ze in gaan zien hoe belangrijk een sterilisatie is.”

Overschot
Op Curaçao zijn veel dieren die, volgens Nathalja Overwijk, een sterilisatie nodig hebben. Ze verklaart: “Er is een gigantisch overschot aan honden en katten. Als je bedenkt dat 35 duizend huishoudens gemiddeld vier dieren hebben. Daarvan zijn veel dieren vruchtbaar.” Dit overschot komt onder andere doordat veel dieren buiten hun terrein rondlopen. “Vanaf kilometers ruikt een reu dat een vrouwtje loops is. Dan gaat hij daarop af en komen er nog meer dieren bij.”

Dierenleed
Nathalja vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van het werk van Stichting Dierenhulp. “We bieden een diervriendelijke lange termijn oplossing. Je stopt hiermee het toekomstige dierenleed.” Ze vertelt dat het niet alleen belangrijk is voor de baasjes van dieren, maar voor heel Curaçao. “Het is belangrijk voor heel het eiland. Toeristen zien ook dieren zwerven op straat, die ziek of vermagerd zijn. Dat is niet mooi voor het straatbeeld en daarom moet dit probleem worden aangepakt.”

1 reactie op “Een bijzonder cadeau”

  1. Gefeliciteerd beestje, en nu je ballen er af…. erg leuk ja.