• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 19-jarige man met de Guyanese nationaliteit wordt op korte termijn door Suriname uitgeleverd aan Curaçao. Afgelopen woensdag heeft de hoofdofficier van de Surinaamse justitie, Garcia Paragsingh, een akkoord gegeven voor de uitlevering.

De politie van Curaçao heeft in het kader van een opsporingsonderzoek de lokale autoriteiten in Suriname verzocht om de tiener aan te houden. Dit gebeurde in april en sindsdien zit hij vast. De Curaçaose autoriteiten hebben een uitleveringsverzoek ingediend, welke woensdag is goedgekeurd. 

Doodslag
De Guyanees wordt ervan verdacht iemand te hebben neergestoken met een mes. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Na deze daden zou hij zijn gevlucht naar zijn geboorteland Suriname. Ondanks dat de man geboren is in Suriname en hier meerdere jaren heeft gewoond, heeft hij nog altijd de Guyanese nationaliteit. Naar het schijnt, bracht hij regelmatig een bezoek aan Curaçao om illegaal aan het werk te gaan.

Uitleveringsverzoek
“De verdachte is in april aangehouden en afgelopen woensdag is er een akkoord gegeven om de jongeman uit te leveren. Hij zit nu nog in Suriname vast. De Curaçaose politie is momenteel aan het onderzoeken wanneer zij de delinquent op kunnen halen. De verdachte zal direct na zijn aankomst op Curaçao vooralsnog vastgehouden worden tot aan de rechtszaak. Er wordt een onderzoek gestart naar de feiten. De advocaat van de verdachte, Raoul Lobo, heeft aangegeven dat zijn cliënt geen bezwaar gaat aantekenen tegen de uitlevering, dus we hopen op korte termijn de verdachte op te halen vanuit Suriname”, vertelt officier van justitie Guillano Schoop.

www.versgeperst.com