• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Abri's Rooi SantuCURAÇAO – Mede door de activiteiten die georganiseerd werden door de Integrale Wijkaanpak Curaçao, was het een hele drukke dinsdagmiddag in Rooi Santu. Er werden vier abri’s (overdekte bushaltes) geplaatst en een grote billboard onthuld. De activiteiten dienen het hogere doel om van Rooi Santu een prachtwijk te maken.

Met behulp van de integrale aanpak wordt er hard gewerkt aan de verbetering van een aantal achterstandswijken. Er wordt onder meer aandacht besteed aan het verbeteren van veiligheid, scholing, opvang voor bejaarden en creëren van werkgelegenheid. Er zijn vijf wijken die in aanmerking komen om integraal aangepakt te worden en de titel prachtwijk te krijgen. Dit zijn onder andere Rooi Santu, Gibraltar en Buena Vista.

Jacqueline Martinez
In Rooi Santu is een heel groot billboard geplaatst als onderdeel van de ‘Prachtwijk’ campagne met daarop de vrouw die zich altijd inzet voor de wijk, Jacqueline Martinez, en jongeren van de naschoolse opvang. ” Het is voor mij een hele grote eer om op het billboard te staan”, vertelt een trotse Martinez. “Ik ben niet opgegroeid in Rooi Santu, maar ik geef mijn hart en ziel aan de opvang, de kinderen en de mensen van deze wijk.”

Abri’s
Naast de onthulling van het billboard werden ook overdekte bushaltes geplaatst. Daarbij waren onder anderen minister-president Emily de Jongh-Elhage, Magali Jacoba (minister van Justitie), oud-Statenlid Mirna Godett, wijkbewoners en genodigden aanwezig.

www.versgeperst.com